open-navfaktor-logo
search
Tim iz Buturović Polja
Bili su senzacija prije dvije sezone, Klis želi ponoviti taj uspjeh
Fudbaleri Klisa iz Buturović Polje, člana Druge lige FBiH - Jug, sutra u meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine gostuju kod Veleža.
20.10.2020. u 11:38
get url
text

Olakšavajuća okolnost, ako se tako može reći, po izabranike Nedima Kudre je da je riječ o sastavu iz Nevesinja, a ne o mostarskom premijerligašu.

U svakom slučaju sastav Klisa opet je u prilici izboriti plasman među osam najboljih timova u najmasovnijem takmičenju u državi, što je uspio u sezoni 2018/2019.

Mladi strateg Klisa i bivši fudbaler s premijerligaškim iskustvom Nino Kudra ima manjih "problemčića" pred sutrašnje gostovanje u Nevesinju.

- Imamo problema sa sastavom. Kapiten Bajrić pauzira već duže vrijeme. U pobjedi protiv Stoca ušao je posljednjih 20 minuta i drago mi je da se vraća. Imamo još nekih problemčića, ali mi imamo 22 igrača, tako da ko god bude među prvih 11, znam da će dati svoj maksimum - kazao je Kudra za Faktor.

Sutrašnji rival Klisa trenutno je sedmoplasirani sastav Druge lige RS - Istok, koji ove sezone uglavnom igra u promjenjivoj formi. I Kudra zna da su dosta čvrst orah na domaćem terenu.

- Imamo neke informacije o Veležu, podatak da su sve domaće utakmice riješili u svoju korist govori da odlično igraju kod kući, imaju par dobrih igrača na koje moramo obratiti pažnju. Mi ćemo igrati svoju igru. Imamo igrače koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku, mislim da su šanse 50-50 - naglašava trener Klisa, iako ne skriva ambiciju da ponovi uspjeh iz 2019. godine, kada je njegov klub zaigrao u četvrtfinalu.

- Jasno je da imamo ambicije i želimo ponovo zaigrati u četvrtfinalu. To je naš cilj. Mislim da bi to bila još jedna potvrda našeg kvalitetnog rada u posljednje vrijeme, a ne treba zaboraviti da smo mi mala sredina - dodao je Kudra.

Klis je proteklih godina redovno bio u vrhu ovog ranga takmičenja, a da u njemu ima kvalitete možda najbolje govore rezultati Posušja, koje je iz ove lige izborilo plasman u Prvu ligu FBiH, gdje se nalazi u vrhu tabele.

Tim iz Buturović Polja je poslije devet odigranih kola u Drugoj ligi FBiH, grupa Jug, na drugom mjestu s 22 ovosezonska boda, pet manje od prvoplasiranog Ljubuškog koji je ima maksimalan učinak.

- Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone, iako uvijek može i mora bolje, izgubili smo bodove u utakmicama gdje smo loše odigrali. Pratile su nas i povrede tako da zaostatak od pet bodova za Ljubuškim nije velik. Nastojat ćemo da taj zaostatak do polusezone smanjimo, jer za dva kola igramo protiv njih na našem terenu - rekao je Kudra.

- Naš cilj je biti u vrhu Druge lige Jug, a ako se ukaže prilika za prvim mjestom, znat ćemo je iskoristiti - dodao je trener Klisa na kraju, te pohvalio odličan rad klupske uprave koja nastoji osigurati što bolje uvjete ekipi za rad.

Utakmica u Nevesinju između Veleža i Klisa igra se sutra s početkom od 15 sati, a pravdu na ovom susretu dijelit će Dražen Marić iz Bijeljine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.