open-navfaktor-logo
search
Radi kao baštovan
Bio je prvak svijeta, medalju prodao zbog kokaina
Brazilski fudbaler Flavio Donizete dao je nedavno jedan intervju za "Globoesporte" u kojem je otkrio kako mu je kokain praktično uništio karijeru.
23.05.2020. u 21:13
get url
text

Donizete je 2005. godine bio klupski prvak svijeta sa Sao Paolom, ali je tu medalju kasnije prodao zbog pomenutog poroka.

- Nakon što sam "upoznao" kokain, previše sam toga izgubio. Jer do tada sam ga nemilosrdno koristio. Kada se kokain pojavio u mom životu, počeo sam da gubim sve. Novac koji sam imao na računu, stvari, jednostavno je sve nestajalo. Izgubio sam sve, apsolutno sve. Samo nisam izgubio svoju ženu i kćerke, koje su sa mnom i danas - kaže Donizete koji priznaje da je već godinu i po čist:

- Zlatnu medalju sam prodao kako bih mogao da kupim drogu. Koristio sam drogu i ostao sam kod kuće. Zbog droge sam znao za dan 20 puta da uneredim sobu i 20 puta da je sredim. Kokain sam koristio kao lud. Sav novac od medalje, dao sam na kokain. Sve je otišlo za dva dana.

Pomenuti Brazilac trenutno radi kao baštovan i proklinje dan kada je probao kokain, a zanimljivo je da to da mu je medalja vraćena 2019. godine, i to od strane Kafua.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.