open-navfaktor-logo
search
U dokumentarcu
Birane riječi: Ovako je Jusuf Šehović govorio o Dijamantu
Ime Jusufa Šehovića, dugogodišnjeg trenera u omladinskom pogonu FK Željezničar, koji je danas preminuo u Sarajevu, zauvijek će ostati vezano uz najboljeg strijelca fudbalske reprezentacije BiH i njenog kapitena Edina Džeku.
13.08.2020. u 20:59
get url
text

Šehović je bio taj koji je u Dijamantu otkrio potencijal još kada su na Grbavici prije 25 sastavljali generaciju od dječaka rođenih 1986. godine.

VEZANI TEKST - Preminuo Jusuf Šehović, prvi trener Edina Džeke

Šta je tačno vidio u kapitenu BiH i Rome, Šehović je rekao u dokumentarnom filmu koji je snimljen od najboljem bh. napadaču.

- Moje ime je Jusuf Šehović, ja sam trener u FK Željezničar iz Sarajeva. Inače, prvi trener Edina Džeke. Rado se sjećam njegovog dolaska u naš fudbalski klub. On je došao kao dječak sa osam godina i mi smo u tom periodu pravili jednu selekciju od dječaka rođenih 1986. godine - kazao je Šehović u dokumetnarnom filmu koji o Edinu Džeki, te dodao:

- U toj grupi tokom perioda sam prijetio jednog dječaka koji je izazvao jedno razmišljanje da obratim pažnju na njega, jer sam vidio sa se radi o dječaku koji je konstitucijom vrlo lijepo građen, brz, okretan... Primjetio sam da ima jedan voljni moment, a to je da mu trening ne pada teško. On nikada nije izostao sa treninga, tražio je još.

A kada su počeli prvi treninzi...

- Krenuli smo u obuku. U toj fazi obuke Edin je pokazao, pa mogu da kažem najviše, jer je brzo usvajao elemente, pogotovo tehničke, koji su za taj uzrast u tom periodu veoma bitni - rekao je Šehović u dokumentarcu posvećenom najboljem fudbaleru kojeg je on trenirao tokom dugodišnje karijere.

Od desete minute videa koji se nalazi u prilogu pogledajte šta je Šehović govorio o najsjajnijem izdanku poznate škole fudbala sa Grbavice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.