open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Birao između malog i velikog fudbala, a sinoć kao kapiten podigao važan trofej
Rođeni Dobojlija je za Rijeku ove sezone osigrao 36 utakmica, te postigao tri gola i zabilježio 12 asistencija
23.05.2019. u 08:07
get url
text

Pobjedom nad zagrebačkim Dinamom s 3:1 fudbaleri Rijeke osvojili su Kup Hrvatske peti put u klupskoj historiji.

Jedan od heroja pobjede nad prvakom države bio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić. Nakon njegove asistencije Tibor Halilović je u 39. minuti udvostručio prednost Rijeke, da bi se pet minuta prije kraja bivši Zmaj i sam upisao u strijelce za konačnih 3:1.

Poslije velike pobjede i pobjede kapiten Rijeke se podsjetio kako je uopće završio na velikom, a ne terenu za mali fudbal.

- Igrao sam mali fudbal i bio sam na prekretnici šta izabrati - mali ili veliki. Na kraju sam se odlučio za karijeru u velikom fudbalu i nisam se pokajao. Za Bosnu i Hercegovinu sam igrao dva prijateljska susreta, i to protiv Srbije. Znam da je u jednom dvoboju bilo 3:3, a ja sam bio jedan od strijelaca. Poslije sam dobio poziv i za utakmice protiv Češke, ali sam donio odluku da se posvetim velikom fudbalu - kazao je Kvržić jednom prilikom za Večernji list.

A 30-godišnji Dobojlija je za Rijeku ove sezone osigrao 36 utakmica, te postigao tri gola i zabilježio 12 asistencija. Zanimljivo da je za reprezentaciju BiH debitovao kod Husrefa Musemića u prijateljskom susretu koji je naša olimpijsko-mediteranska reprezentacija 2011. godine odigrala protiv Poljske, a još u tri navrata je igrao za BiH u vrijeme dok je selektor bio Safet Sušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.