Nezakonita kćerka

Bivši belgijski kralj Albert II pristao na testiranje očinstva

Objavljeno: 28.05.2019. u 19:02

Delphine Boel, 51-godišnja multimedijska umjetnica, tvrdi da je dijete iz duge veze koju je njena majka Sibylle de Selys Longchamps imala tokom 1960-tih i 1970-ih godina s Albertom

Bivši belgijski kralj Albert II (84) pristao je na DNK testiranje nakon dugog insistiranja Delphine Boel, koja tvrdi da je on njen otac.

Njegovi advokati su u saopćenju naveli da se bivši kralj Albert odlučio podvrgnuti testu koji je odredio Apelacioni sud u Briselu.

U oktobru 2018. godine Sud je presudio u korist Boel, nakon čega je od Alberta II. tražio da bude podvrgnut genetskom testiranju kako bi se utvrdilo pitanje očinstva.

Bivši belgijski kralj u početku je odbijao testiranje, ali je na kraju konačno pristao.

Delphine Boel, 51-godišnja multimedijska umjetnica, tvrdi da je dijete iz duge veze koju je njena majka Sibylle de Selys Longchamps imala tokom 1960-tih i 1970-ih godina s Albertom, koji je u to doba bio prestolonasljednik, a od 1959. godine je u braku s Paolom Ruffo di Calabria.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije