open-navfaktor-logo
search
KSBiH
Bivši kapiten potencijalni nasljednik Kovačevića, Igokei novčana kazna
Hoće li Hukić biti novi direktor reprezentacije ili neće, znat ćemo u narednih desetak dana, kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan
17.05.2019. u 12:53
get url
text
get url
text

Početkom ove sedmice održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je dužnosti sportskog direktora košarkaške reprezentacije razriješen bivši reprezentativac BiH Siniša Kovačević.

U narednih desetak dana trebao bi poznat i novi direktor reprezentacije, a najizglednije je da će Kovačevića naslijediti nekadašnji kapiten naše najbolje selekcije Jasmin Hukić.

- Razgovaralo se sa Jasminom Hukićem i to još nije ni potvrđeno. Hoće li on biti novi direktor ili neće, znat ćemo u narednih desetak dana - kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Osim što je Kovačević razriješen dužnosti direktora reprezentacije BiH, na posljednjoj sjednici UO KSBiH potvrđeno je i da se Igokea naredne sezone vraća u domaće prvenstvo iz kojeg je izbivala ove sezone.

- To je odluka sa sjednice Skupštine koja je održana prošle godine u Busovači. Naravno, Igokea će morati izmiriti i novčanu kazu, koja će biti određena - istako je Čolan.

U posljednje vrijeme mediji u Srbiji pišu kako ABA ligi prijeti gašenje poslije sukoba na relaciji Crvena zvezda - Budućnost, tokom, ali i nakon ovosezonske finalne serije play-offa. Čolan ne vjeruje da će doći do gašenja regionalnog takmičenja, a još manje da je strah od gašenja Igokeu vratio u nacionalno prvenstvo.

- Oni su svjesni da su pogriješili kada su mislili da će KSBiH posustati pod nekim pristicima. Osim toga njima je u aprilu završeno takmičenje, dok sezona u BiH još traje. Uz to su imali i rizik da ispadnu - naglasio je prvi operativac KSBiH te konstatovao da će se ABA liga sasvim sigurno igrati i naredne sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.