open-navfaktor-logo
search
Stigao u Međugorje
Bivši omladinac Crvene zvezde pojačao redove Olimpika
Mladi srbijanski fudbaler Đorđe Kukolj, koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, a koji igra na poziciji bočnog fudbalera, večeras se priključio pripremama FK Olimpik.
07.02.2020. u 21:38
get url
text

Kukolj je bio standardan član postave Crvene zvezde koja je igrala Omladinsku Ligu prvaka. Radi se o vrlo talentovanom fudbaleru rođenom 7. maja 2001. godine, koji je posljednju polusezonu proveo u redovima Radničkog iz Sombora.

Novi fudbaler Olimpika je dres Crvene zvezde nosio u sezoni 2018/2019 UEFA Omladinske lige. Odigrao je svih šest utakmica u jako teškoj grupi u kojoj su protivnici bili Liverpool, PSG i Napoli.

- Nakon što sam završio sa juniorskim stažom u Zvezdi priključio sam se ljetos ekipi Radničkog iz Sombora. Tokom zimske pauze kontaktirali su me ljudi iz Olimpika, razgovarali smo o planu i viziji za naredni period, sve mi se to svidjelo, poklopile su nam se ambicije i sada sam tu. Nadam se da ću se izboriti za mjesto prvotimca i tako pomoći klubu da ostvari visoke ambicije - rekao je Kukolj po dolasku u Međugorje.

Kukolj će sutra obaviti i prvi trening sa ekipom, te će tako krenuti nova stranica u njegovoj karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.