open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
Bivši policajac tražio da se pored državne doda i zastava RS: Sa zgrade APIK-a "nestala" zastava BiH
Sa zgrade Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) BiH, koja se nalazi u ulici Dabrobosanska u Istočnom Sarajevu nestala je državna zastava, a cijeli slučaj prijavljen je policiji MUP-a RS.
20.05.2020. u 15:45
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je direktor APIK-a Hasim Šabotić. Prema njegovim riječima, prije mjesec do dva u Agenciju je došla izvjesna osoba koja je tražila sa se sa zgrade skloni zastava BiH ili da se pored nje stavi zastava RS-a.

- Mene su kolege o tome obavijestile i ja sam odmah došao u Agenciju, ali tu osobu nisam zatekao, odmah se udaljila. Navodno se ta osoba i predstavila. Mi smo odmah pozvali policijske službenike MUP-a RS i o tome ih obavijestili, rekli kako se osoba zove i oni su nam tada kazali da znaju ko je i da se radi o policijskom službeniku koji je otišao u penziju u ranijem periodu. Pored toga, obavijestili smo i nadležnu Policijsku upravu Istočna Ilidža, uputili smo i jedan pismeni dopis MUP-u RS - kazao je Šabotić.

Istakao je kako su danas primijetili da zastave nema na zgradi.

- Objekat u kojem se mi nalazimo je stambeno-poslovna zgrada. Gore su stanovi, u prizemlju smo mi i te prostorije koje koristimo su u vlasništvu Službe za zajedničke poslove institucija BiH, što znači da Služba za zajedničke poslove vodi računa oko fizičkog obezbjeđenja objekta, oko zastave i tako dalje. Međutim, oni imaju fizičko obezbjeđenje od 8 do 16 sati, a dalje nemaju iz razloga što nemaju dovoljno ljudi da se to sve pokrije. Taj dio posla je sada na njima, oni bi trebali da poduzmu određene korake, mada sam ja pored svega toga obavijestio i MUP RS. Bili su policijski službenici, pa ćemo vidjeti dalje u kojem pravcu će krenuti ta istraga - kazao je naš sagovornik, te naglasio kako je odmah kontaktirao Službu za zajedničke poslove institucija BiH i dobio obećanje da će ujutro doći nova zastava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.