open-navfaktor-logo
search
Do kraja sezone
Bivši reprezentativac Poljske potpisao za Široki Brijeg
Mateusz Zachara, tridesetogodišnji poljski napadač, četvrto je pojačanje NK Široki Brijeg ove zime.
18.01.2021. u 12:28
get url
text

 Igrač bogata inozemnog iskustva, koji je između ostaloga upisao i dva nastupa za reprezentaciju Poljske, potpisao je ugovor do kraja sezone.

Fudbalski put počeo je u matičnom Rakowu iz Czestochowe s nepunih 18 godina, a onda je potpunu igračku afirmaciju, uz izuzetak jednogodišnje posudbe u Katowicama, stekao nastupajući za poljskog prvoligaša Gornik Zabrze.

Nakon toga je 2015. uslijedio transfer u kineski Henan Jianye u kojem je tada radio i današnji kondicijski trener Frano Hrkać i koji vrlo dobro poznaje njegove igračke kvalitete.

- Sretan sam i uzbuđen zbog dolaska u Široki Brijeg. Iako, priznajem, ne poznajem mnogo bosanskohercegovački fudbal, Frano Hrkać mi je rekao kako se ovdje igra čvrsto. Dolazim pomoći ekipi i pokazati svoje kvalitete. Vjerujem kako ću svojim golovima pridonijeti uspjehu svoje nove ekipe i obradovati navijače ovoga kluba - kazao je Zachara nakon službenog fotografisanja.

Pored prethodno spomenutih klubova, po povratku u domovinu branio je boje višetrukog poljskog prvaka Wisle Krakow. Nakon toga nastupao je za portugalsku Tondelu, zatim ponovno za Rakow, a posljednja dva angažmana imao je u slovačkim klubovima Pohronie i Železiarne Podbrezova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.