Bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić jedan je od kandidata za funkciju selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

To je potvrdio prvi čovjek Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević. 

- Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uvjetom da zna naš jezik - rekao je Savićević, prenose crnogorski mediji. 

Izvršni odbor FSCG je na sjednici održanoj u utorak ovlastio Savićevića i generalnog sekretara Momira Đurđevca za vođenje pregovora sa potencijalnim kandidatima za upražnjenu funkciju. 

Hrabri sokoli ostali su bez selektora na dan kvalifikacione utakmice za EURO 2020. protiv Kosova, kada je Ljubiša Tumbaković odbio da predvodi crnogorski nacionalni tim. 

Hadžibegić (61) je kao trener pretežno radio u Francuskoj predvodeći Sochaux, Troyes, Dijon, Bastiju, Arles-Avignon, Valenciennes i Red Star, što mu je i bio posljednji angažman.

Pored pomenutih klubova, trenirao je Gaziantepspor, Denizlispor i Diyarbakırspor, a bio je i selektor Bosne i Hercegovine.