open-navfaktor-logo
search
Impresivna biografija
Bivši sportski direktor Hajduka kandidat za istu poziciju u FK Sarajevo?
Otkako je Emir Hadžić napustio Fudbalski klub Sarajevo, tim sa Koševa je bez sportskog direktora.
26.10.2021. u 22:20
get url
text

Novi predsjednik Upravnog odbora Bordo kluba Ismir Mirvić sada tu poziciju želi što prije popuniti, kako bi se na vrijeme obavile pripreme za zimski prijelazni rok.

Kako piše SCsport, u igri Ivan Kepčija, koji bi do kraja sedmice trebao doputovati u glavni grad BiH na pregovore.

Kepčija je rođen 9. maja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Univerzitetu Saint Mary's u Kaliforniji.

U Sjedinjenim Američkim Državama je radio kao trener te tehnički direktor Fudbalskog kluba San Ramon.

Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. I tu počinje njegov profesionalni uzlet. Tri je godine bio zamjenik voditelja Akademija Dinama Romea Jozaka, koji je u tadašnje vrijeme bio desna ruka Zdravku Mamiću i kao Dinamov uposlenik i kao tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, a paralelno je Kepčija obnašao dužnost pomoćnika tadašnjeg trenera U-19 reprezentacije Hrvatske Ferde Milina.

Nakon razlaza sa Dinamom radio je u Legiji iz Varšave, a nakon epizode u Poljskoj sarađivao je i s Real Madridom gdje je neko vrijeme predavao u njihovoj školi.

Krajem 2019. godine imenovan je sportskim direktorom Hajduka, da bi se sa splitskim klubom rastao lani, tačnije u novembru.

Kasnije je bio angažovan kao vanjski saradnik škotskog Hiberiniana, a prošlog ljeta se spominjao kao potencijalni kandidat za novog sportskog direktora Rijeke.

Hoće li tu poziciju zaposjesti u redovima Bordo tima, znat će se u narednim danima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.