Novi predsjednik Upravnog odbora Bordo kluba Ismir Mirvić sada tu poziciju želi što prije popuniti, kako bi se na vrijeme obavile pripreme za zimski prijelazni rok.

Kako piše SCsport, u igri Ivan Kepčija, koji bi do kraja sedmice trebao doputovati u glavni grad BiH na pregovore.

Kepčija je rođen 9. maja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Univerzitetu Saint Mary's u Kaliforniji.

U Sjedinjenim Američkim Državama je radio kao trener te tehnički direktor Fudbalskog kluba San Ramon.

Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. I tu počinje njegov profesionalni uzlet. Tri je godine bio zamjenik voditelja Akademija Dinama Romea Jozaka, koji je u tadašnje vrijeme bio desna ruka Zdravku Mamiću i kao Dinamov uposlenik i kao tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, a paralelno je Kepčija obnašao dužnost pomoćnika tadašnjeg trenera U-19 reprezentacije Hrvatske Ferde Milina.

Nakon razlaza sa Dinamom radio je u Legiji iz Varšave, a nakon epizode u Poljskoj sarađivao je i s Real Madridom gdje je neko vrijeme predavao u njihovoj školi.

Krajem 2019. godine imenovan je sportskim direktorom Hajduka, da bi se sa splitskim klubom rastao lani, tačnije u novembru.

Kasnije je bio angažovan kao vanjski saradnik škotskog Hiberiniana, a prošlog ljeta se spominjao kao potencijalni kandidat za novog sportskog direktora Rijeke.

Hoće li tu poziciju zaposjesti u redovima Bordo tima, znat će se u narednim danima.