open-navfaktor-logo
search
"Egzotična" ponuda
Bivši trener vodi Miralema Pjanića u Saudijsku Arabiju?
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon isteka jednogodišnje posudbe u Bešiktaš, vraća se u Barcelonu, ali je teško očekivati da će ostati na Nou Campu.
02.07.2022. u 16:49
get url
text

Mali princ tokom ljetne pauze radi maksimalno kako bi bio spreman za izazove u Barci, no prema pisanju španskih medija male su šanse da će dobiti priliku kod Xavija Hernandeza.

Katalonci se žele riješiti Pjanića, a kako piše Foot Mercato, za njegove usluge zainteresovan je Al-Nassr, klub iz Saudijske Arabije, koji je spreman ispuniti njegove finansijske uvjete, koji nisu zanemarivi.

Navodno, Pjanićeva plaća je 6,5 miliona eura i upravo je to razlog zašto ga ne želi zadržati Barcelona, odnosno zašto ni jedan drugi klub ne želi preuzeti ove obaveze.

Ipak, klub iz Saudijske Arabije, kojeg s klupe vodi francuski stručnjak Rudi Garcia (sarađivao sa Pjanićem u Romi), spreman je našeem veznjaku dati ovu plaću, ali je pitanje da li je Zmaje zainteresovan za odlazak u egzotičnu zemlju u kojoj je fudbal na daleko manjoj razini nego u Evropi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.