Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. dr. Tomo Vukšić, u subotu su predvodili katolike, pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na sedamnaestom vojnom molitvenom pohodu "Molitva za Domovinu" na Bobovcu.

Vjernici iz okolnih i udaljenih župa hodočastili su na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, u povodu dana smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić. Misno slavlje na Bobovcu, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Pored katolika, pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim razinama, euharistijskom slavlju su prisustvovali i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, izaslanica iz Doma naroda PS BiH Marina Pendeš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. oktobra 1478. godine.