Predsjednik BK Željezničar Enes Peštek je kazao Feni da su kontaktirali s određenim bokserima iz Austrije i Njemačke, državljanima BiH, s kojima su postigli dogovor kako bi nastupili kao pojačanje za BK Željezničar.

- Sa tim pojačanjima vjerujemo da ćemo uspjeti bar u ovom kolu preteći Maribor, koji je ispred nas i time zadržati sredinu tabele, kada su u pitanju bodovi - naveo je Peštek.

Po njegovim riječima, već sljedeće kolo, u narednom mjesecu se boksa u Somboru, a završno kolo, kad je u pitanju eliminaciona faza takmičenja, će se boksati u Novom Pazaru.

Peštek ističe da će ovo kolo biti jako bitno kad je u pitanju nastup boksera i sakupljanje bodova.

- Ono će biti možda i odlučujuće kad je u pitanju nastup u Final fouru, najbolja četiri kluba u Regionalnoj bokserskoj ligi - kazao je Peštek.

Podsjetio je da u novoj sezoni Regionalne lige učestvuje deset klubova s prostora bivše Jugoslavije, a iz BiH su to Željezničar iz Sarajeva i Slavija iz Banje Luke.

Što se tiče prošle sezone, Peštek je ocijenio da je ona za boksere Željezničar prošla dobro te podsjetio da je ekipa zauzela treće mjesto.