open-navfaktor-logo
search
Tužno sjećanje
Bolna sportska tragedija: Prije godinu u stravičnoj helikopterskoj nesreći poginuli Kobe Bryant i kćerka Gianna
Na današnji dan prije godinu poginuo je Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena.
26.01.2021. u 08:50
get url
text

U stravičnoj helikopterskoj nesreći život je izgubila i njegova kćerkica Gianna, te još šest putnika i pilot.

- Nedostaješ mi neopisivo. Nedostaju mi tvoji zagrljaji, poljupci i tvoj duboki osmijeh. Nedostaju mi naše interne šale i da me nasmijavaš - napisala je nedavno Vanessa Bryant (38), udovica legendarnog Kobea.

Kobe i društvo putovali su u Thousand Oaks na utakmicu Giannine košarkaške ekipe, kojoj je bio trener, ali zbog guste magle pilot je izgubio orijentaciju i udario u planinu kod Calabasasa, zapadno od Los Angelesa.

Bila je to jedna od najbolnijih sportskih tragedija u historiji jer je život izgubio jedan od najboljih košarkaša svih vremena, nepune četiri godine nakon završetka sjajne karijere.

Bryant je dres Lakersa nosio 20 godina i osvojio pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009. i 2010. godine), dvaput je bio najbolji strijelac lige, dvaput MVP finala i jedanput MVP sezone.

Čak 18 puta izabran je na All-Star utakmicu, 11 puta u najbolju, a po dva puta u drugu i treću petorku lige, devet puta u prvu i tri puta u drugu najbolju odbrambenu petorku.

Osvojio je dva olimpijska zlata u dresu reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država (2008. i 2012. godine), a karijeru je završio s prosjecima od 25 koševa, 5,2 skoka i 4,7 asistencija. Ukupno je u NBA ligi postigao 33.643 koša.

Vanessa Bryant na svom Instagramu objavila je srceparajuće pismo koje joj je poslala jedna od Gianninih najboljih prijateljica, Aubrey, a u kojem sa sjetom govori o druguraci koja više nije s njom.

- Gigi, još uvijek činiš mamu ponosnom. Volim te - napisala je Vanessa uz objavljeno pismo.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vanessa Bryant (@vanessabryant)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.