open-navfaktor-logo
search
Apeluju i mole
Bolnica u Trebinju: "Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina, koja nas je sve uznemirila"
Situacija u Javnoj zdravstvenoj ustanovi "Bolnica Trebinje" je više nego zabrinjavajuća, upozorili su danas iz ove javne zdravstvene ustanove.
24.03.2021. u 17:52
get url
text
Bolnica Trebinje

Istakli su da koronavirus nemilosrdno odnosi ljudske živote, a građani se još nisu uozbiljili.

- Jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina, koja nas je sve uznemirila - između ostalog su naveli u apelu objavljenom na njihovoj Facebook stranici. 

- Poštovani sugrađani, situacija sa virusom korona u JZU Bolnica Trebinje je više nego zabrinjavajuća. Trenutno je hospitalizovano više od 60 pacijenata, 3/4 njih je sa teškom kliničkom slikom, a u toku dana očekuje se još hospitalizacija.

Na aktivnim kovid odjeljenjima nema mjesta, stoga otvaramo još jedno kovid odjeljenje, a radi se o Odjeljenju interne medicine.

Situacija se usložnjava, svakodnevno hospitalizujemo više pacijenata, a jutros smo svjedočili smrti mladog sugrađanina, koja nas je sve uznemirila.

APELUJEMO, po ko zna koji put, i MOLIMO na poštovanje svih mjera. Korona, nemilosrdno, odnosni ljudske živote, a mi se još uvijek nismo uozbiljili.

Trenutno razmatramo i tražimo prostor za obavljanje specijalističkih pregleda, onih ambulanti koje su zatvorene zbog prelaska u kovid režim, o čemu ćemo vas sutra obavijestiti. Zabranjuje se dolazak u Bolnicu za sve, osim za hitna stanja - istakli su iz Bolnice Trebinje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.