open-navfaktor-logo
search
Kakva čast
Bonucci nahvalio mladu zvijezdu: Bit će najbolji defanzivac svijeta
On je također ljudsko biće. Samo mu treba više iskustva, a to će doći s vremenom, rekao je Italijan
24.10.2019. u 15:37
get url
text

Leonardo Bonucci, fudbaler Juventusa, izjavio je kako vjeruje da će holandski fudbaler i njegov saigrač Matthijs de Ligt postati najbolji na svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Sigurno će biti najbolji defanzivac svijeta. To je zapisano u njegovoj sudbini - kazao je Bonucci u razgovoru za Tuttosport, dodajući kako je 20-godišnji de Ligt još mlad i da mu treba vremena da se prilagodi igri Juventusa.

- Bori se kao što smo i svi mi, ali treba ga ostaviti na miru. Ima kvalitetu da postane, ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih defanzivaca svijetu - kazao je Bonucci.

Istakao je da su greške koje nekada prave fudbaleri nešto uobičajeno.

- I on je naravno pravio neke greške, kao što sam i ja u prošlosti, kao uostalom i svaki igrač. To je prosto neizbježno - kazao je Bonucci.

Na kraju je istakao da je veliki pritisak nositi dres kluba kao što je Juventus.

- On je također ljudsko biće. Samo mu treba više iskustva, a to će doći s vremenom - rekao je Italijan koji igra na poziciji stopera.

De Ligt je ove sezone iz Ajaxa prešao u Juventus u kojem je do sada upisao šest nastupa. Često je na meti kritika zbog nedovoljno dobrih igara koje očekuju od njega u Torinu s ozbirom da je stigao kao velika mlada nada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.