Borac je gost Radnika u Bijeljini, a bit će ovo treći duel ovih timova u ovosezonskom prvenstvu.

Prvi, u Bijeljini je pripao Radniku 1:0, dok je Borcac slavio u Banjoj Luci 2:0. U taboru Crveno plavih još pamte neupsjeh u Bijeljini i žele popravni u tom gradu.

U slučaju trijumfa, bila bi to četvrta pobjeda izabranika Marka Maksimovića u nizu. U prethodna tri meča Borčeva mreža ostala je netaknuta.

- Poslije reprezentativne pauze, koja nam je dobro došla prije svega psihološki da se malo odmorimo, dolazi nam meč protiv Radnika. Siguran sam da ćemo na najbolji način odigrati ovaj duel. Oni igraju od prvog minuta na svoj način, jako su čvrsti, jako su agresivni, čekaju svoju šansu. Imaju igrače koji svakoj ekipi u ligi mogu napraviti problem. Ovo će biti sigurno derbi, očekujem maksimalno motivisanog protivnika, ali se nadam da ćemo i mi biti spremni da odgovorimo - rekao je Marko Maksimović.

Trener Borca neće moći računati na Aleksandra Vojnovića koji ima kartone, te na povrijeđene Vranješa, Milojevića, Lukića i Jovanovića.

- Svjesni smo svega, imali smo pauzu od 15 dana gdje smo se pripremali, radili. Očekuje nas teška utakmica, posebno jer se Radnik bori za opstanak i nalazi se u teškoj situaciji. Idemo tamo sa vjerom i nadom da uzmemo sve bodove. Znamo da u gostima uvijek imamo problema, ali mislim da je došlo vrijeme da prevaziđemo te probleme i da se u Banjaluku vratimo sa tri boda. Imamo problema, istina, ali imamo dosta kvalitetnih igrača koji čekaju svoju šansu. Bit će teško, Radnik ima svoju računicu, svoje šanse i sigurno da svaki pojedinac mora da da svoj maksimum - jasan je prvotimac Goran Zakarić.

Utakmica Radnik - Borac igra se sutra na Gradskom stadionu u Bijeljini. Početak je u 18 sati uz direktan TV prijenos, a glavni sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.