open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac i Sarajevo u gostima kod novajlija, Velež želi popraviti loš utisak iz meča s Rudarom
Preostala tri susreta četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
08.08.2021. u 09:08
get url
text

Aktuelni prvak Borac od 16.55 sati gostuje kod Posušja. Novajlija je u prva tri kola doživio tri poraza, iako je prikazao dobru i dopadljivu igru u duelima protiv Veleža, Sarajeva i Željezničara, a niti raspored nije im bio uopće lagan.

- Svi znamo kakvi su rezultati bili u ova prva tri susreta i naravno da s tim nismo zadovoljni. Međutim, kada je riječ o igri, posjedu, tranziciji i svim segmentima, momcima ne mogu ništa zamjeriti, i to je bilo na visokoj razini. Ostaje žal zbog rezultata, ali kada pogledate utakmice protiv Sarajeva i Željezničara može se reći da smo dominirali i stvorili mnoštvo prilika – kazao je trener Posušja Denis Ćorić pred duel s Borcem.

Banjalučani su u prva dva meča (treći odgođen zbog nastupa u Evropi op.a) upisali dva remija i danas predvođeni novim trenerom žele prvu pobjedu.

Novi strateg Borca Zoran Milinković ozbiljno shvata duel s Posušjem, a za to ima i ozbijne razloge.

- U pitanju je dobra i organizovana ekipa, moj utisak je da su pogotovo protiv Sarajeva, mogli i da izbjegnu poraz. Zato moramo da obratimo pažnju na sve njihove vrline u igri i damo pravi odgovor. Naša obaveza je kao šampiona da svaku utakmicu ulazimo s ciljem da dobijemo. Tako ćemo se ponašati i ovog puta. Dvije stvari su veoma bitne – da imamo reakciju na krizu rezultata iz proteklog perioda i da budemo optimalni sa energijom, pristupom i svemu ostalom. Da sve napravimo u 90 minuta kako bismo došli do željenog rezultata - rekao Milinković.

Skoro u istor vrijeme kada i fudbaleri Posušja i Borca, na teren će izaći i igrači Rudara i Sarajeva.

Trener Bordo tima Goran Sablić neće moći računati na veliki broj igrača za gostovanje u Prijedoru.

- Otežavajuća je okolnost to što nećemo moći računati na Dupovca, kao i igrače koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na raspolaganju za utakmice. Igramo protiv protivnika koji će igrati na krilima dobrog rezultata kojeg su ostvarili u utakmici protiv Veleža u ponedjeljak. Očekujemo da će biti motivsani i spremni za utakmicu sa nama, a mi znamo šta moramo raditi. Cilj nam je da odigramo kvalitetniju utakmicu u odnosu na prethodnu i da pokušamo osvojiti sva tri boda - poručio je Sablić, Dupovca i Fanima od ranije ne može računati na usluge Krstea Velkoskog, Mirka Oremuša, Darka Lazića i Vicka Ševelja, koji nisu dobili radne dozvole.

Četvrto kolo PLBiH zaključit će susret između Radnika i Veleža koji se igra od 19 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini, u kojem Rođeni zasigurno žele popraviti lošu partiju protiv Rudara, kako bi u što boljoj atmosferi dočekali revanš s Elfsborgom.

Premijer liga, 4. kolo:
Subota, 7. august:
Leotar - Tuzla City 0:2
Sloboda - Široki Brijeg 0:0
Zrinjski - Željezničar 3:0

Nedjelja, 8. august:
Posušje - Borac (16.55, Arena Sport) / Zoran Grbić (Prijedor)
Rudar - Sarajevo (17, MojaTV) / Antoni Bandić (Grude)
Radnik - Velež (19, Arena Sport) / Luka Bilbija (Prijedor)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.