open-navfaktor-logo
search
S ulogom favorita
Borac i Tuzla City danas na evropskim ispitima
Prve mečeve prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu danas će odigrati bosanskohercegovački predstavnici Borac i Tuzla City.
07.07.2022. u 08:55
get url
text

Borac od 18 sati u Modriči dočekuje B36 Torshavn s Farskih Otoka (Arena Sport).

Banjalučani imaju ulogu velikog favorita iako zbog rekonstrukcije terena nisu domaćini u gradu na Vrbasu.

- Ovo je prva zvanična utakmica za nas. Naravno da smo favoriti, ali u obzir mora da se uzme da mi izlazimo iz pripremnog perioda, gdje smo odigrali samo četiri utakmice i imamo dosta novih igrača.

Sigurno neće biti lako. Iako je pred nama ekipa sa Farskih Otoka, oni su izuzetno dobar tim, koji je 11 puta bio prvak svoje države i u vrhu je tamošnjeg fudbala. Malo golova primaju, imaju čvrstu odbranu i znaju da igraju na rezultat. Sigurno će pokušati da nas iznenade iz prekida. Snažni su, pogotovo u zadnjoj liniji - rekao je trener Borca Nenad Lalatović, koji će imati zvanični debi na klupi Banjalučana.

Borac drugu sezonu uzastopno nastupa u Evropi. Prošle godine su Banjalučani kao prvaci BiH evropski put počeli u kvalifikacijama za Ligu prvaka, gdje su zaustavljeni u prvom kolu od Cluja. Potom su nastupili u drugom kolu Konferencijske lige, gdje ih je zaustavio Linfield.

Evropski debi imat će Tuzla City, a prvi zvanični meč na klupi Tuzlaka upisat će trener Dragan Jović.

Tuzla City gostuje kod tima Tre Penne iz San Marina i kao Borac veliki je favorit. Duel je zakazan za 20.45 sati.

Viceprvak BiH napravio je mnogo promjena u odnosu na prošlu sezonu. Tuzlaci su ostali bez najboljih igrača - Doffa, Džafića, Krpića...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.