open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac na Otoci osvojio prve gostujuće bodove u ovoj sezoni
U prvom meču devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca slavili su na Otoci protiv Olimpika sa 4:1 i tako stigli do prve ovosezonske gostujuće pobjede.
26.09.2020. u 17:50
get url
text

Drugoplasirani sastav domaćeg prvenstva bio je bolji tim većim dijelom prvog poluvremena, ali prave prilike viđene su tek u drugoj polovini prvih 45 minuta.

U 25. minuti Stojan Vranješ je pobjegao domaćoj odbrani i izbio sam pred Adnana Hadžića, no loše je šutirao u situacije jedan na jedan. Lopta je otišla pored goola.

Pet minuta kasnije novu priliku za goste iz Banja Luke imao je Goran Zakarić. Krilni fudbaler Borca dobro je zaobišao domaćeg čuvara mreže, ali loptu nije uspio pospremiti u njegovu mrežu. Šutirao je preko gola.

U 32. minuti Borca je krunisao bolju igru. Centaršut Almedina Zilkića u vodstvo gostiju pretvorio je Jovo Lukić.

Sedam minuta nakon vodstva gostiju fudbaleri Olimpika mogli su do izjednačenja. Slobodan Milanović se najbolje snašao u gužvi pred golom Bojana Pavlovića, ali je stativa spasila Borac, koji je na pauzu otišao s minimalnom prednošću.

Samo početak drugog dijela obilježila je šansa koju je imao Lukić nakon kombinacije sa Zakarićem. Ipak, u 50. minuti kombinacija dvojca Zakarić - Lukić urodila je plodom, a mladi reprezentativac BiH udvostručio je prednost Borca.

U 56. Olimpik je uspio smanjiti golom Ahmeda Hasanovića na 1:2.

Adnan Hadžić je u periodu od 62. do 64. minute upisao tri odbrane. Prvo je skinuo lukav pokušaj Vojnovića skrenuo u korner, a zatim je poslije kornera odbranio udarce Vranješa i Lukića.

Ipak, u 66. minuti golman Vukova je bio nemoćan, a na 1:3 povisio je Zakarić. Isti igrač je šest minuta kasnije ponovo zatresao mrežu domaćina i tako riješio pitanje pobjednika u ovom susretu i tako Borcu donio prve bodove s gostovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.