open-navfaktor-logo
search
PLBiH za rukometaše
Borac pobjedom nad Slobodom otvorio novu sezonu, Slaviji bod u Vogošći
Rezultatom 34:32 rukometaši Borca savladali su Slobodu iz Tuzle na startu Premijer lige BiH 
20.09.2019. u 20:19
get url
text

Rukometaši Borca pobjedom nad tuzlanskom Slobodom rezultatom 34:32 otvorili su novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nije dobro počelo za Banjalučane. Nisu imali rješenja u napadu, ali ni u odbrani, što su igrači Slobode iskoristili i već u prvim minutama došli do prednosti od 4:0.

Reagovao je tada minutom odmora trener "crveno-plavih", Mirko Mikić, nakon kojeg su njegovi izabranici zaigrali mnogo bolje. Već u narednih nekoliko minuta rukometaši Borca stigli su do izjednačenja, 5:5. Sve do pred kraj prvog poluvremena igralo se gol za gol i nijedna ekipa nije imala više od jednog pogotka prednosti. Ipak, u finišu prvog dijela, domaći su dodali gas i na odmor otišli sa četiri gola razlike, 19:15.

Sve do 43. minuta gledali smo potpuno izjednačenu borbu, u kojoj su Banjalučani održavali prednost od četiri, odnosno pet pogodaka. Tada igrači Slobode koriste isključenje Đorđa Ćelića i prilaze na dva gola zaostatka (25:23).

Ovo je bio znak Mirku Mikiću da ponovo zatraži minut odmora, kako bi zaustavio nalet gostiju. U tome je i uspio, čime su njegovi izabranici zabilježili zasluženu pobjedu. Rezultat je na kraju glasio 34:32.

Komšijski derbi između Vogošče PH i Slavije okončan je podjelom bodova, a susret je završen rezultatom 23:23. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.