Traže isključenje

Boračke organizacije KS: Nikšić je prevršio svaku političku, etičku i ljudsku mjeru

Objavljeno: 14.06.2019. u 10:26

Pozivamo institucije da poduzmu mjere za njegovo isključenje iz komisije kako nam on i takvi kao on ne bi više "brinuli" o čuvanju i njegovanju historijskih digađaja i ličnosti u KS

Koordinacioni odbor svih boračkih organizacija reagirao je otvorenim pismom na najnovije istupe zastupnika u Skupštini KS Damira Nikšića.

Pismo, koje je upućeno predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo, premijeru Vlade Kantona Sarajevo, ministru za boračka pitanja KS, te Kolegiju Skupštine Kantona Sarajevo, prenosimo u cijelosti:

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo ovim putem izražava svoje zaprepaštenje najnovijim istupom zastupnika Damira Nikšića na sjednici komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj je pomenuti zastupnik pokrenuo inicijativu da se promjeni naziv ulice Nusreta Šišića Dede, istinskog heroja i jednog od simbola odbrane Sarajeva u protekloj agresiji na našu domovinu.

Na istoj sjednici zastupnik Nikšić je ratnog komandanta, generala, Zlatnog ljiljana Ismeta Hadžića Muteveliju nazvao "bošnjačkim fašistom" te na taj način, za jedan dan, nasrnuo na još jedan od simbola odbrane grada Sarajeva kao i na čast i dostojanstvo svih pripadnika Armije i MUP-a R BIH.

Napominjemo da ovo nije prvi put da pomenuti zastupnik, javno, svojim izjavama nasrće na tekovine odbrane od protekle agresije na R BIH, ali je ovaj put prevršio svaku političku, etičku i ljudsku mjeru u tim svojim istupima.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo poručuje zastupniku Nikšiću, kao i svim drugim eventualnim istomišljenicima, da nećemo dozvoliti bilo kakva daljnja vrijeđanja i ponižavanja istinskih branilaca Bosne i Hercegovine koji su svojim časnim djelima omogućili svim građanima, pa čak i takvim "neostvarenim likovima" poput njega, da nesmetano žive, rade i govore šta žele, kao i u svim modernim demokratskim društvima širom svijeta.

Ovim putem pozivamo sve institucije, a posebno Skupštinu i Vladu Kantona Sarajevo, da se jasno očituju o izjavama zastupnika Nikšića i da poduzmu sve mjere za njegovo isključenje iz pomenute komisije kako nam on i takvi kao on ne bi više "brinuli" o čuvanju i njegovanju historijskih digađaja i ličnosti u Kantonu Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije