open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Stockholmu
Borba za medalje na EP: Polufinalni okršaji na fudbalskom stadionu
Borba za medalje na Evropskom rukometnom prvenstvu kreće večeras  
24.01.2020. u 08:10
get url
text

Na rasporedu su polufinalni okršaji, a sastaju se Norveška - Hrvatska i Španija - Slovenija.

Prvi na parket će Norvežani i Hrvati. Dvije selekcije koje na ovogodišnjem EP ne znaju za poraz, odmjerit će snage od 18 sati.

Norvežani se nadaju da će izboriti prvo finale u historiji EP, nakon što su na svjetskim prvenstvima osvajali srebra 2017. i 2019. godine. Hrvatska je dva puta dolazila do srebrenog odličja i tri puta do bronze, a sada ima priliku da izbori finale i prvi put osvoji evropsko zlato.

Norveška u završnici najviše nade polaže u Sandera Sagosena, trenutno najboljeg strijelca Evropskog prvenstva s 51 golom, dok je najviše golova za Hrvatsku dao Igor Karačić (29).

VEZANI TEKST -  EHF odbio Hrvatsku, a udovoljio Norveškoj: Promijenjen termin polufinalnog okršaja

Španija i Slovenija su drugi polufinalni par (20.30 sati). Crvena furija ima šansu da osvoji osmu medalju, a igra peto uzastopno polufinale Evropskog prvenstva. Ukoliko večeras nadigraju Sloveniju, igrat će treće uzastopno finale.

Španci su dali najviše golova na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a zanimljivo je da je Slovenija posljednja selekcija koja je pobijedila Španiju na Evropskom prvenstvu. Bilo je to 2018. godine.

Polufinalne utakmice igraju se u Tele 2 Areni, odnosno fudbalskom stadionu s pomičnim krovom, koju se pretvara u višenamjensku dvoranu s kapacitetom od 30.000 gledalaca za fudbalske utakmice i 40.000 za koncerte. Za završnicu EURO-a kapacitet će biti smanjen na 20.000.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.