Uvjet za primjenu

Borci pisali Vladi FBiH: Uvrstite zakon i rebalans na dnevni red sljedeće sjednice

Objavljeno: 21.05.2019. u 16:30

Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica je utvrdila radna grupa - Odbor za boračka pitanja Parlamenta FBiH sa predstavnicima boraca među kojima su bila po dva predstavnika Saveza boraca FBIH, JOB-a, HVO-a, maloljetnih boraca i boraca ispred kampa, navodi se u pismu

FOTO: Arhiva

Savez boraca Federacije BiH zatražio je od Vlade Federacije da na dnevni red prve sljedeće sjednice bude uvršten usaglašeni tekst zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, kao i rebalans budžeta kako bi se ovaj zakon mogao početi primjenjivati od 1. jula 2019. godine.

Dopis, koji je potpisao predsjednik Saveza Sabahudin Ramić, upućen je federalnom premijeru Fadilu Novaliću, te ministrima Jelki Milićević, Vesku Drljači i Salki Bukvareviću.

U cilju što brže primjene Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica koji je utvrdila radna grupa - Odbor za boračka pitanja Parlamenta FBiH sa predstavnicima boraca među kojima su bili po dva predstavnika Saveza boraca FBIH, JOB-a, HVO-a, maloljetnih boraca i boraca ispred kampa, navodi se u pismu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije