Predsjednik PDP-a

Borenović: Dodik "pogazio" institucije RS, vodi BiH u NATO

Objavljeno: 19.11.2019. u 16:28

Tvrdi da je Dodik pristao na sve što je od njega tražila SDA, odnosno Šefik Džaferović

Branislav Borenović

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović optužio je lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je "izdao" interese RS, jer je, kako kaže, donio odluku da RS i BiH idu u NATO savez.

To je, tvrdi, nezaustavljiv put, jer se takav dokument šalje i u Brisel, nakon što je danas Predsjedništvo BiH donijelo takvu odluku i imenovalo Zorana Tegeltiju (SNSD) za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Borenović je snažno kritikovao Dodika, navodeći da se ovim pokazalo da je on „najveća prevara u istoriji srpske politike, te da je čovjek koji ne preza ni od čega“.

-Šta god da stoji u programu reformi, to je uslov za članstvo BiH u NATO. Tim dokumentom se aktivira MAP – Akcioni plan za članstvo u NATO - ustvrdio je lider PDP-a na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci pdosjetivši da je Dodik samo nekoliko sati ranije tvrdio da je protiv preimenovanja ANP-a i slanja bilo kakvog dokumenta u Brisel.

-Dodik je, istorijski vjerovatno najveći prevarant i lažljivac. To su pokazala njegova beskropulozna djela, a o riječima neću govoroti. Ovim je pogazio i Narodnu skupštinu RS, desetak puta, a posebno kada se hvalio rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i o vojnoj neutralnosti RS - ustvrdio je Borenović

Tvrdi da je Dodik pristao na sve što je od njega tražila SDA, odnosno Šefik Džaferović.

Pita ima li Dodik hrabrosti pogledati narod RS u lice, jer je, kako kaže, danas ponizio sve institucije RS, koje je natjerao da usvoje odluke koje se ne provode.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije