open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Borussija Dortmund bez tri velike zvijezde protiv Sportinga
Borussija Dortmund u srijedu igra možda i odlučujuću utakmicu u borbi za nokaut fazu Lige prvaka protiv Sportinga u Lisabonu. U tu utakmicu će ući oslabljena za tri bitna igrača.
23.11.2021. u 12:47
get url
text

Bundesligaš je već četiri sedmice lišen usluga svoje najveće zvijezde Erlinga Haalanda, koji bi nakon oporavka od povrede trebao biti spreman za bundesligaški obračun sa Bayernom koji je na programu 4. decembra.

Uz Haalanda utakmicu će propustiti Thorgan Hazard nakon što je iz kluba objavljeno da je pozitivan na COVID-19, te Mats Hummels koji je suspendovan zbog crvenog kartona kojeg je dobio u prethodnom kolu protiv Ajaxa.

- Veznjak Thorgan Hazard je pozitivan na koronavirus. Igrač nije imao nikakav kontakt sa ostatkom tima i odmah je otišao u izolaciju. Svi članovi prve i U23 ekipe, kao i njihovo pomoćno osoblje, 100 posto su vakcinisani ili oporavljeni. S obzirom na to, trenutno nisu potrebne daljnje mjere karantina - poručili su iz kluba.

Dva kola prije kraja grupne faze Lige prvaka, Ajax je u grupi C osigurao prolaz, dok se za drugu mjesto koje vodi u nastavak takmičenja bore Borussija i Sporting. Trenutno oba tima imaju jednak broj bodova - šest.

Utamica se igra u Lisabonu sa početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.