open-navfaktor-logo
search
Zakazani za 11. juni
Bošnjačka stranka i Pokret Evropa sad predali liste za parlamentarne izbore u Crnoj Gori
Bošnjačka stranka (BS) i Pokret Evropa sad predali su večeras Državnoj izbornoj komisiji listu za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji su zakazani za 11. juni.
16.05.2023. u 22:07
get url
text

Nosilac liste Bošnjačke stranke je lider ove partije Ervin Ibrahimović.

On je rekao da građani prepoznaju da BS ima jasnu i preciznu viziju, što će, kako je kazao, rezultirati najboljim rezultatom te partije do sada.

- Predali smo izbornu listu "Jasno je! Bošnjačka stranka mr Ervin Ibrahimović" na kojoj se nalazi 81 kandidat. Oni predstavljaju snažan spoj mladosti, iskustva, kompetencija, hrabrosti i časti - naveo je Ibrahimović.

On je kazao da je ponosan na sve njih, a posebno na njihovo zajedništvo.

- Sigurni da smo do sada uradili mnogo posla na zaštiti i afirmaciji prava, kulture i tradicije Bošnjaka kao i trasiranju euroatlantskog puta Crne Gore, kao i stvaranju uvjeta za snažniji ekonomski razvoj države, posebno sjeverne regije - rekao je Ibrahimović.

On je poručio da će još jače nastaviti u istom pravcu, uz fokus na privredni razvoj.

Predstavnici Pokreta Evropa sad (PES) predali su Državnoj izbornoj komisiji listu za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima, čiji je nosilac lider PES-a Milojko Spajić.

Spajić je, nakon predaje liste, novinarima rekao da je ubijeđen da će 11. juna slaviti i da će formirati stabilnu vladu, koja će da vodi državu ka Evropskoj uniji i koja će se brinuti o standardu građana.

- Mislimo da je sada najbitnije okrenuti se prema minimalnoj zaradi od 700 eura, prosječnoj zaradi od hiljadu eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti za sve naše građane - kazao je Spajić.

Rok za podnošenje lista ističe večeras u ponoć. Potrebno je 4.338 potpisa da Državna izborna komisija (DIK) prihvati listu.

DIK je za sada potvrdio izbornu listu Narodni pokret - Pravda za sve, bivšeg ministar pravde Vladimira Leposavića. Liste Pokreta za promjene i pokreta "Preokreta" vraćene su na doradu i imaju 48 sati da isprave nedostatke.

Izborne liste predale su grupe građana "Mi možemo za građansku Crnu Goru" i "La casel de papel – Kuća od papira", kao i Socijaldemokratska partija (SDP).

Liste su predali i koalicija Demokratske Crna Gore i Građanskog pokreta URA, koalicija Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, Albanska alternativa, koalicija okupljena oko DPS-a, kao i Hrvatska građanska inicijativa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.