Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu da se u pismu između ostalog navodi:

VEZANI TEKST - Curić: Ljekari iz BiH od velike pomoći svojim kolegama u Sandžaku

- U svoje ime i u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovim putem upućujem zahvalnost Vama, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje je boravilo u Novom Pazaru prethodnih desetak dana. Iskusni ljekari i tehničari iz BiH su dali neizmjeran doprinos i pomogli zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva koronavirusa. Naročito vam zahvaljujemo zbog činjenice što ste uspjeli da Vašim istrajnim zalaganjem prevaziđete sve političke i diplomatske prepreke koje su sprečavale dolazak ljekara iz BiH u Sandžak. Ministarstvo vanjskih poslova BiH i bh. diplomatija su dolaskom ljekara u Sandžak pokazali svoju snagu i značaj.

Dalje, Curić u pismu koristi priliku da se zahvali Turković i da narodu BiH uputi riječi zahvalnosti i za pomoć u medicinskoj opremi koja svakodnevno pristiže u Sandžak.

Budite uvjereni da Sandžak i Bošnjaci Sandžaka neće zaboraviti podršku koju nam pružate u ovim, za nas, jako teškim trenucima, ističe se u pismu, prenose iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.