Tri pobjede u prva četiri kola dovele su ekipu Tuzla Cityja u vrh premijerligaške tabele. Na taj način klub iz Siminog Hana potvrdio je mnogo veće ambicije u ovom prvenstvu u odnosu na prošlogodišnje.

Za razliku od prethodnih utakmica, koje su odigrali s ekipama iz "donjeg doma", sada će za protivnika imati izuzetno kvaliteni sastav Zrinjskog, što će biti prava provjera spremnosti pulena Milenka Bošnjakovića za veće domete u prvenstvu BiH.

Mostarci su pomalo umorni od nastupa u Evropskoj ligi, ali s obzirom da su ispali iz daljeg takmičenja, sada će se punom snagom fokusirati na domaće prvenstvo, tako da Plavima neće biti lako.

- Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh. fudbala. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da više ne smiju kiksati, što će nam otežati posao. Međutim, ne plašimo se, odigrat ćemo hrabro i angažirano i pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraza - izjavio je Bošnjaković za Fenu.

Za meč 5. kola Premijer lige BiH, neće moći računati na povrijeđene Kobija Morrisa i Dženisa Beganovića, te operisanog Nikolu Mitrovića.

Utakmica Tuzla City - Zrinjski igra se u nedjelju na stadionu Tušanj od 20.30 sati.