open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzlaka
Bošnjaković: U Slobodi je napravljen sportski zločin!
Ovo je sportski zločin napravljen prema klubu, gradu, igračima i nama Tuzlacima, poručio je Bošnjaković
25.10.2019. u 12:06
get url
text

U Slobodi još uvijek rezimiraju štetu nastalu (ne)radom prethodne uprave. Ekipa je potrošena fizički i psihički. "Stečajni upravnik" u ovom momentu je Milenko Bošnjaković. On će pokušati da ublaži podrhtavanje tla koje se mjesecima osjetilo u Rudarskoj 2.

Bošnjakoviću neće biti lako. Težak raspored ne garantuje da će ekipa u skorije vrijeme ući u mirne vode. Poslije Širokog Brijega, slijedi domaća utakmica sa Sarajevom, aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine.

- Drago mi je da je s moje lijeve strane Beka (Amer Bekić op.a.). Znači da je oporavljen i da je spreman za igru. Koju minutažu i koliko, to ćemo da vidimo pred utakmicu i u toku utakmice kako će se osjećati - rekao je Bošnjaković.

Trener Slobode je potom rezimirao sedmicu koja je iza njegovog tima.

- U prvom timu Slobode je napravljen sportski zločin, bukvalno. Igrač se dovede, dobije se ugovor i dobije papir da ne mora trenirati. Ima crno na bijelo. Igrač dobije papir, dok je tu Smajić, on je tu, kad nije tu, onda nema obavezu da trenira. Eto ga, trčkara okolo, kao povrijeđen... - referirao je trener Crveno-crnih.

- Igrači koji su imali potrebu da individualno treniraju, da podižu svoju kondicionu spremu, prijećeno im je da će biti kažnjeni sa tri mjesečne plaće. Oni koji su željeli da rade na jačanju određenih dijelova tijela, prijećeno im je kažnjavanje jednom mjesečnom plaćom. Gdje mi je Samid (fizioterapeut op.a.). Gdje su prijatelji kluba koji su gledali svaki trening. Gdje su ljudi, prijatelji kluba, koji su svaki put ispraćali autobus kada pođemo na gostovanje. Nema ih, svi su otjerani. Više niko ne dolazi. Ovo je sportski zločin napravljen prema klubu, gradu, igračima i nama Tuzlacima. Razmjere štete tek treba da se vide, a nama dolazi Sarajevo - oštrim tonom govori šef struke Slobode.

- Što se tiče igračkog kadra, Rastoka ne trenira sedam dana. Jutros je nalaz pokazao da se ništa ne vidi na snimku. Irfan Fejzić je povrijeđen, Martelat, francuski internacionalac nije donio ni pasoš da mu se riješi boravišna dozvola. Trčkara okolo. Ima ugovor da kad ode trener, on ne mora biti tu. Halilović se priključio treninzima, ali dječko ima papire da ne mora da dolazi na treninge. Mladi Osmanović je dobio papire na njegov zahtjev. Ekipa je spremna onoliko koliko je spremna. Vraća se Bekić, poslije duge pauze. Saša Maksimović, također.

- Ono što još uvijek ne možemo utvrditi je nastala psihološka šteta kod naših igrača. Nemamo aparat da izmjerimo. Kolika je šteta nanesena jednom Peri Ivetiću kojem je rečeno "ti si povrijeđen"?. Ili Smajiću, isto?. Pričam samo o sportskom aspektu. Ne ulazim u segment Uprave, nečeg što se dešava gore u knjigama. Ako treba dobit ću šećer, ali ću učiniti sve da se Sloboda podigne i da uđe u mirnu luku, veli Bošnjaković i poručuje:

- Ovo je samo još jedan veći razlog da radimo jače i ozbiljnije, da s momcima pokušam napraviti odnos da daju maksimum u ovom momentu. Protiv Sarajeva ćemo dati maksimum u ovom momentu, imajuću u vidu psihičku i fizičku štetu koju je ekipa pretrpila. Rade dosta dobro i angažovano na treninzima, željni su pobjeda i dobrog rezultata.

"Coach" Slobode potom se osvrnuo i na Sarajevo.

- Sarajevo respektujemo, poštujemo. Top tri kluba u našoj državi. Njihov bodovni saldo govori da se radi o ozbiljnoj ekipi. Izać ćemo da se u sportskom smislu potučemo za bodove.

Amer Bekić fokusiran je samo na teren.

- Na nama igračima nije da komentarišemo situaciju u klubu. Zna se šta je bilo. Nama preostaje da svaku utakmicu igramo kao da je finale. Došli smo u tu situaciju, izvući ovo do kraja, pa na zimu vidjeti šta dalje - rekao je napadač Slobode.

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se u nedjelju od 14.30 na stadionu Tušanj. Dueli starih sportskih rivala uvijek su privlačili i mnogo navijača pa domaći s pravom očekuju veliku podršku i vjetar u leđa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.