- Cilj nam je da okupimo članstvo te kada se steknu uvjeti, odnosno kada bude dozvoljeno okupljanje nešto većeg broja ljudi, da održimo i sjednicu Skupštine. Moramo imati barem stotinjak članova, a do tada nam je cilj da u razgovorima sa svim mogućim akterima u našem gradu pronađemo ljude koji su spremni preuzeti vodstvo u klubu - ističe Bradarac, koji najavljuje da će članarina iznositi 20, a za nezaposlene osobe 10 KM.

On napominje kako još nije uspio naći direktora niti sekretara kluba te da se u radu oslanja na trenere omladinskih selekcija Nizaha Hukića, Senada Brkića, Nijaza Hrustanovića, Sabahidina Bujaka i Pavla Skočibušića.

- Cilj mi je bio da Skočibušić bude sekretar kluba, ali on ne može prihvatiti taj posao zbog drugih obaveza. Uglavnom, radimo sve da pripremimo uvjete za održavanje sjednice Skupštine - kaže Bradarac.

On demantira informaciju koja je objavljena u nekim medijima da je bivši predsjednik Aydin Olgun isplatio plaću zaposlenim u Radnoj zajednici.

- Olgun je, koliko su me informirali radnici, nekim zaposlenim, ali ne svim, uplatio po 300 KM. Nije to plaća, ali hvala mu i na tome jer nekome je i tih 300 KM veliki novac. Uplatu nije dobio niko od trenera iz omladinskog pogona - ističe Bradarac.

Klub je, napominje Bradarac, do isteka roka, odnosno do 30. aprila, Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine predao dokumentaciju za licenciranje.