Zahvalnica Direkciji predstavlja rezultat uspješne saradnje i razumijevanja između Grada Sarajeva i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i podrške koju je Direkcija pružila u realizaciji 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019, na kojem je učestvovalo preko 1.500 učesnika - takmičara iz 46 zemalja. 

Rad sjednice po dnevnom redu započeo je tako što je Gradsko vijeće, službenim obavještenjem Mandatno – imunitetske komisije, upoznato o prestanku mandata gradskog vijećnika Dade Stojinića.

Također, informacijom Mandatno – imunitetske komisije, Gradsko vijeće je službeno upoznato o dodjeli mandata gradskom vijećniku Denisu Stojiniću koji je, davanjem svečane izjave, primio dužnost i stekao  prava i obaveze gradskog vijećnika.

Na današnjoj sjednici, na prijedlog gradskih vijećnika dr. Igora Gavrića, Nuke Grebovića, Mire Lazovića i Edine Gabele usvojena je odluka da se Branko Crvenkovski proglasi "Počasnim građaninom Grada Sarajeva".

U nastavku sjednice gradski vijećnici su razmotrili, te dodijelili tri priznanja "Plaketa Grada Sarajeva". Na prijedlog gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake usvojena je Odluka o dodjeli priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" Ismetu ef. Spahiću. Potom je, na prijedlog Samira Fazlića i Tarika Jažića priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" dodijeljeno Saudinu Bećireviću (posthumno), te na prijedlog Univerziteta u Sarajevu - Veterinarskog fakulteta,  prof. dr. Halilu Güneşu.

Usvojena je i Odluka o visini novčanog iznosa "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2020. godini, koji iznosi 5.000 maraka. 

Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o izboru članova Komisije za razmatranje, obradu i analizu pristiglih prijava na javni konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, predstavnika Gradskog vijeća za 2019/2020. školsku godinu koja će razmotriti pristigle prijave i utvrditi pravo na stipendije za učenike srednjih škola u 2020. godini.

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopuni Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo. U skladu sa usvojenom odlukom u Kalendaru se mijenja datum obilježavanja "Dan sjećanja na ubijenu djecu u opkoljenom Sarajevu 1992-1995." tako da umjesto 09. maja on se obilježava 05. maja te se Kalendar dopunjava na način da se 05. aprila obilježava "Dan opsade Sarajeva", saopćeno je iz Uprave Grada Sarajeva.