open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u NSRS-u
Bratić: Dodik je pronašao trabante u opoziciji koja u petak ipak ima priliku za popravni
Senad Bratić (SDA), zastupnik koalicije Zajedno za Bosnu i Hercegovinu u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska, iznenađen je odlukom opozicije u ovom dijelu države da se prikloni Miloradu Dodiku (SNSD) u blokadi rada institucija BiH kao odgovor na nametanje zakona o zabrani negiranja genocida koji je donio visoki predstavnik Valentin Inzko. 
28.07.2021. u 12:05
get url
text

VEZANI TEKST - Od danas na snazi dopune Krivičnog zakona BiH o zabrani negiranja genocida

- Očekivao sam da opozicija neće stati uz Dodika jer je ovo retrogradna politika. Ovako je opozicija ispala gubitnik, želi se dodvoriti Dodiku. Ne mogu da se izdignu od ukupnog trenutnog političkog ambijenta u RS-u, nemaju snage za katarzu.

Minimum je da se ne negira genocid u Srebrenici. Također, mora se priznati da elemenata genocida ima i u ratnom zločinu koji je počinjen u Prijedoru i okolini.

Dodik je pronašao trabante u njenim redovima. Ipak, očekujem da se dio opozicije presabere do petka i posebne sjednice NSRS-a.

Ne isključujem mogućnost da će na samoj sjednici određen broj opozicionara pokazati i drugačije stavove i da neće ići u političkom kursu koji predvodi SNSD - kaže Bratić za Faktor.

VEZANI TEKST - RS u hroničnom napetom stanju: NSRS održao više posebnih sjednica od redovnih?!

Kao rijetko dosad, sjednica NSRS-a će biti zatvorena za javnost. Zašto se Dodik odlučio na ovaj (ne)očekivan potez?

- Pozicija želi prikazati svesrspko jedinstvo. Ako ono izostane, žele to sakriti od javnosti koja je izmanipulisana. 

Predstavnici vladajuće stranke, ali i dio opozicije bavljenjem politikom osigurali su se za tri života, dok se običan narod bori kako da preživi - ističe Bratić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.