open-navfaktor-logo
search
Copa America
Brazilci osvojili dugo čekani trofej: Karioke pokorile Južnu Ameriku
Iako su Karioke u grupnoj fazi nanijeli težak poraz Peruancima, savladavši ih 5:0, večeras je na terenu bilo znatno teže.
08.07.2019. u 00:03
get url
text

Fudbalska reprezentacija Brazila osvojila je deveti trofej Copa Americe, takmičenja čiji je domaćin bila najveća država u Južnoj Americi.

Brazilci su nošeni velikom podrškom navijača sa tribina kultne Maracane u Rio De Janeiru u finalu srušili Peru rezultatom 3:1.

Iako su Karioke u grupnoj fazi nanijeli težak poraz Peruancima, savladavši ih 5:0, večeras je na terenu bilo znatno teže. Što je i očekivano.

Dobro je utakmica počela za Brazil. Već u 15. minuti Everton je zatresao mrežu Perua poslije asistencije Gabriela Jesusa.

Rezultat se nije mijenjao do 44. minute, a onda najbolji igrač Perua Paolo Guerrero pogađa sa penala za 1:1. Bio je ovo prvi gol koji je Brazil primio na ovom takmičenju.

Slavlje Perua nije se ni stišalo, a rezultat se ponovo promijenio. Brazil je vratio prednost pogotkom Gabriela Jesusa u trećoj minuti nadoknade prvog dijela.

Gabriel Jesus prvo je ime finalnog meča. U 70. minuti dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je tako postao prvi čovjek koji je u finalu Copa Americe uspio asistirati, postići gol i zaraditi isključenje.

Sa igračem manje, Brazil se dobro snašao. Umrtvio je igru, a u 90. minuti domaći sastav je potvrdio pobjedu golom Richarlisona iz penala.

Za Brazil je prvi trofej Copa Americe poslije 12 godina čekanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.