Zadarska policija uhapsila je jednu osobu kod koje je u automobilu pronađeno više od kilogram kokaina, saopćio je u srijedu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

To je, kako je istaknuto, dosad najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske. Vrijednost te droge na uličnom tržištu premašuje milion kuna, javila je Hina.

- U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da "audijem" upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru obavljena pretraga u kojoj su pronađen i oduzet paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca - rekao je Mršić.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno-balkanske grupe umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na hrvatskom području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

Kriminalističko istraživanje nastavit će se u saradnji s drugim policijskim upravama, a 43-godišnjak je, uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje općinskom državnom tužiocu, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.