Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewa Fielda. Britanski ambasador je reisu-l-ulemi i muslimanima u Bosni i Hercegovini čestitao nastupanje mjeseca ramazana s iskrenim željama da ga provedu u miru i sigurnosti.

Ambasador Field se zanimao i za reisu-l-ulemino viđenje trenutne situacije u državi i regionu, još jednom ističući podršku Velike Britanije ovom području i svim njenim građanima, narodima i državama. Naglasio je kako je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju. Istakao je kako je borba protiv korupcije jedan od prioriteta britanskog angažmana u Bosni i Hercegovini, te kako je i podrška vjerskih lidera u tom smislu itekako značajna.

Reisu-l-ulema se sa svoje strane zahvalio ambasadoru Fieldu na podršci Britanije Bosni i Hercegovini u očuvanju njenog multikulturalnog i multikonfesionalnog duha i jačanju državnih institucija koje trebaju odgovoriti na brojne izazove s kojima se društvo susreće, saopćila je Mina.