open-navfaktor-logo
search
I Leotar u nižem rangu
Brodolom Slobode na Tušnju: Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH, Željo u Evropi
Tuzlanska Sloboda drugi put klupskoj historiji ispala je u niži rang. S Tuzlacima ove sezone iz Premijer lige BiH ispada i trebinjski Leotar.
28.05.2023. u 18:56
get url
text

Epilog je to posljednjeg, 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je na dupke punom Tušnju u meču u kojem je do opstanka mogla samo uz pobjedu, ali su gosti slavili rezultatom 2:1. Željo se  plasirao u Evropu i zahvaljući porazu Sarajeva na Koševu od Igmana sezonu okončao na trećem mjestu, iza Zrinjskog i Borca.

Naelektrisanu atmosferu u gradu soli i gotovo 10.000 navijača Slobode zaledio je Brazilac Santos kada je u sedmoj minuti nakon kontranapada prebacio Bukvića i poslao loptu u mrežu.

Kao i na startu utakmice, Sloboda je poklekla i početkom drugog poluvremena. Drugi gol za goste ponovo je postigao sjajni Santos i ponovo poslije kontranapada.

Crveno-crni su do kraja uspjeli postići počasni pogodak preko Jusića u 87. minuti.

Tuzlaci su sezonu okončali na posljednjoj, 12. poziciji. Zajedno sa Slobodom iz Premijer lige BiH ispada i trebinjski Leotar. Trebinjci su danas na Policama slavili protiv Širokog Brijega, rezultatom 2:1.

Kada su u pitanju ostali mečevi, timovi koji su uoči ovog kola bili u grčevitoj borbi za opstanak slavili su pobjede protiv velikih favorita.

Tako je Igman u golijadi na Koševu savladao Sarajevo sa 4:2. Poveli su domaći preko Vrančića u 2. minuti, a Ramić je osam minuta kasnije izjednačio na 1:1. Za preokret Igmana pogodio je Hebibović u 14. minuti, Sarajevo je u 27. minuti eurogolom Mulalića stiglo do 2:2. Novo vodstvo Igmanu donio je Ramić koji je u 39. minuti drugi put na meču matirao Šahinovića i stigao do 19. gola u sezoni. Četvrti gol za Igman postigao je Denković u 68. minuti.

Tuzla City je u Srebreniku pregazio Zrinjski slavivši pobjedu rezultatom 3:0. Mrežu osvajača duple krune pogađali su Kuzmanović, Pantelić i Hadžić.

Sloga je u Doboju preokretom bila bolja od Borca. Završilo je 2:1. Banjalučani su poveli golom Lukića u 9. minuti, a domaćem timu trijumf su osigurali Krstovski pogotkom u 45. i Lalić u 55. minuti.

Posušje je na Mokrom docu savladalo Velež sa 2:1, iako su Rođeni došli do prednosti u petoj minuti preko Anđušića.

Posušju je poravnanje donio Dadić golom u 18. minuti, a pobjedu Boban iz penala u 10. minuti sudijske nadoknade. Zbog incidenta koji se dogodio u 80. minuti meč je prekinut, ali je nastavljen kada je ispražnjena tribina na kojoj su bili navijači Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.