open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Brojni radovi na cestama usporavaju saobraćaj
Na snazi je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme
16.11.2019. u 08:16
get url
text

Na jake udare vjetra jutros upozoravamo vozače na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na području Livna, Bosanskog Grahova, Mrkonjić Grada i Glamoča. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se večeras do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu. Podsjećamo vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.