open-navfaktor-logo
search
Džudo
Bronza za BiH na Svjetskim igrama za policaje i vatrogasce
Naš Anes Ličina osvojio je bronzanu medalju u džudu do koje je stigao s tri pobjede i jednim porazom, a malo mu je nedostajalo da se nađe i u finalu turnira u džudu u kategoriji do 81 kilograma
10.08.2019. u 13:34
get url
text

Zastava Bosne i Hercegovine zavijorila se pobjedničkom postolju na Svjetskim igrama za policaje i vatrogasce ( World Police and Fire Games) koje se ove godine održavaju u kineskom Chengdu.

Naš Anes Ličina osvojio je bronzanu medalju u džudu do koje je stigao s tri pobjede i jednim porazom, a malo mu je nedostajalo da se nađe i u finalu turnira u džudu u kategoriji do 81 kilograma.

- Protiv protivnika iz Mongolice u polufinalu sam čak imao i pobjedu ali su poništili prethodno dodjeljen "ippon", velika je šteta što sam zbog toga ostao bez finala sa Švicarcem koji je evropska elita u džudu preko deset godina - rekao je zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ličina je istako i kako se atmosfera bila na vrhunskom nivou, usporedivši je sa Paris Openom, koje je jedno od najbolje organizovanih takmičenja na svijetu.

- Zahvalio bih se svima koji su mi pomogli na bilo koji način da Bosnu i Hercegovinu predstavljam u Kini. Imena ne bih da nabrajam kako nekoga slučajno ne bih izostavio, ali mi je drago da sam uz Božju pomoć ispunio obaćenje i da se zastava Bosne i Hercegovine zavijorila na objedničkom postolju - dodao je Ličina.

Inače, na ovogodišnjim Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca učestvuje preko 10.000 sportista iz 79 zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.