open-navfaktor-logo
search
Remi na Tušnju
Brutalna prozivka: Kako se Tuzla City narugao Borcu i sudijama
Fudbaleri Tuzla Cityja i Borca remizirali su u jednom od derbija 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
25.10.2021. u 12:21
get url
text

Meč na Tušnju završen je rezultatom 1:1, kao i onaj prošle srijede, u zaostalom meču 3. kola koji je odigran u Banjoj Luci.

VEZANI TEKST - Musemić: Ovo vrijeđa moje dostojanstvo, ne znam koja je svrha, žao mi je fudbalera

I baš kao i prošle sedmice, Borac je i u nedjelju do remija stigao golom iz jedanaesterca. U 39. minuti Morris je igrao rukom, a sudija Musa kao da je jedva dočekao da pokaže "na kreč".

Siguran realizator najstrožije kazne bio je Stojan Vranješ.

No, domaći su imali zamjerki na suđenje, što su potvrdili brutalnom prozivkom na svojoj Facebook stranici, kada su se narugali Borcu, ali i "ljudima u crnom".

U 21 sat i 21 minutu objavili su da je utakmica završena, da je strijelac za Tuzla City bio Mehidić, a da je za Borac "pogodio" penal!

O suđenju je odmah nakon utakmice govorio i Husref Musemić, trener Građana, koji se nije mogao suzdržati zbog svega onoga što su vidjeli svi.

- Imam 60 godina i ovo vrijeđa moje dostojanstvo. Ne znam koja je svrha, dugo sam u ovome, ne tražim opravdanja. Žao mi je momaka. Mogu im čestitati na svemu što su izdržali. I oni kažu da imaju svoje porodice, da ih hrane od fudbala - rekao je trener Tuzlaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.