"Ubij ga za Bajram"

Brutalno pretučeni Bošnjaci u Bijelom Polju, uzrok napada nacionalna pripadnost?

Objavljeno: 13.08.2019. u 18:00

Cijeli događaj snimile su siguronosne kamere pekare "Šar"

FOTO: SCREENSHOT

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10. augusta, desio nemio događaj, kada su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare "Šar" u blizini tržnog centra "Voli" u Bijelom Polju napadnuti od M. Rakovića iz Boljanine i još jedne, zasad nepoznate osobe.

Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom, a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, kojeg je  A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče “ubij ga za Bajram”, piše Sandžak Press.

Napad je osudila Bošnjačka stranka uz zahtjev da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo.

- Bijelo Polje je općina koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi.Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokus pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa - poručili su iz BS-a.

Cijeli događaj snimile su siguronosne kamere pekare "Šar".

 

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10.08.2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare "Šar" u blizini tržnog centra "Voli" u Bijelom Polju napadnuti od strane I. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica. Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom a ni Bašić nije mnogo bolje prošao. Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče "ubij ga za Bajram". Tražimo da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo. Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi. Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa. Delegacija BS Bijelog Polja će sjutra posjetiti povrijeđene mladiće koji su smješteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju. Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare "Šar".

Posted by Bošnjačka Stranka Bijelo Polje on Monday, August 12, 2019
Izvor:   Sandžak Press

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije