open-navfaktor-logo
search
Svaka čast
Brza reakcija: Leotar se izvinio Bosni za incident na nacionalnoj osnovi
Incident nakon utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Leotara i visočke Bosne (29:28), kada je domaći igrač psovao "balijsku mater" igrači gostujućeg tima obilježio je zadnje kolo jesenjeg dijela sezone.
23.12.2020. u 23:18
get url
text

VEZANI TEKST - Nacionalizam u Trebinju: Rukometaš Leotara psovao "balijsku mater" igraču Bosne

Gosti iz Visokog u saopćenju za javnost poručili su kako nacionalizmu nije mjesto na sportskim borilištima.

Ubrzo je stigao i odgovor iz Trebinja, a iz Leotara su se izvinili Bosni.

- U vezi sa večerašnjim nemilim incidentom opisanim u saopćenju RK Bosna, a na osnovu izjave našeg igrača Aleksandra Milojevića, evidentno je da se poslije utakmice desio verbalni duel dva igrača.

Želimo da vjerujemo da se desio u afektu, gdje je došlo do razmjene uvreda i psovki dva igrača. Želimo da u ime našeg igrača i kluba uputimo izvinjenje sportskim prijateljima iz Visokog, jer naš klub i grad Trebinje sa dugogodišnjom tradicijom međuvjerske tolerancije nisu nikada tolerisale bilo kakve ispade na nacionalnoj osnovi.

Kao što je svima poznato, mi u našem klubu imamo igrača i trenera koji kroz svoje porodične odnose pripadaju različitim konfesijama, i da ni najmanji incident na utakmicama nije na toj osnovi napravljen.

Naš klub gaji prijateljske odnose sa svim klubovima u Premijer ligi kao i sa RK Bosna iz Visokog. Želimo vjerovati da je ovaj nemili događaj, koji se večeras desio kao plod važnosti utakmice i velike nervoze obostrano među igračima, i smatramo afektom, a ne željom da se bilo ko uvrijedi.

Želimo ekipi Bosne sretan povratak kućama, vi ste naši sportski rivali, ali i prijatelji, i dobro ste došli u naš grad u bilo kojoj prilici.

Sa željom da ovaj incident ostavimo i što prije zaboravimo, želimo vam puno uspjeha u narednom periodu i dobro zdravlje - poručili su iz RK Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.