Iftarska sofra

Brzo i jednostavno: Recept za kljukušu nakon koje će svi "polizati prste"

Objavljeno: 06.05.2019. u 20:06

Gotovo nema onoga ko ne voli ovu vrstu pite sa krompirom, a vrlo je jednostavna i brza za napraviti

Pored tope, begove čorbe, sogan-dolme, šiš-ćevapa, i drugih tradicionalnih bosanskih jela, za iftar možete napraviti i kljukušu. Gotovo nema onoga ko ne voli ovu vrstu pite sa krompirom, a vrlo je jednostavna i brza za napraviti.

Sastojci:

1 kg krompira

1 veća glavica luka

2 kašičice soli

10 gr brašna

100 ml ulja

2 kašike putera

biber

Način pripreme:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Krompir ogulite, narendajte zajedno sa lukom i posolite. Tepsiju stavite u rernu da se zagrije. Ocijedite višak vode iz krompira pa ga pomiješajte sa brašnom. Tepsiju namažite uljem, pospite po njoj smjesu od krompira i pospite otopinom putera i ulja. Pecite 40-ak minuta dok ne porumeni.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije