open-navfaktor-logo
search
Serie A
Buffon i prečka spasili Juventus, Pjanić pogodio za pobjedu prvaka Italije
Trećim ovosezonskim golom Pjanić je Staroj dami donio sedmu ovosezonsku pobjedu u Serie A
19.10.2019. u 22:36
get url
text

Fudbaleri Juventusa s 2:1 porazili su Bolognu u meču osmog kola Serie A, a strijelac pobjedničkog gola za Staru damu bio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Aktuelni prvaci Italije poveli su u 19. minuti golom Cristiana Ronalda, koji je pred pred početak meča dobio dres Juventusa sa brojem 700 povodom 700. gola u karijeri koji je postigao nedavno.

Bologna, koju je večeras s klupe predvodio Siniša Mihajlović, uopće nije loše stajala na travnjaku stadiona Allianz.

U 26. minuti susreta gosti su stigli do izjednačenja nakon što je Danilo pogodio na asistenciju Mbayea.

Rezultatom 1:1 okončan je prvi dio, no u drugo poluvrijeme Juventus je ušao dosta agresivnije, a kao plod takve igre stigao je pogodak Miralema Pjanića za 2:1 u 54. minuti utamice. Poslije duge akcije domaćina lopta je stigla do Zmaja, koji je lijepim udarcem iskosa, sa lijeve strane, pogodio bliži ugao gostujućeg gola i tako stigao do trećeg prvenstvenog pogotka u ovoj sezoni.

U posljednjih desetak minuta susreta Juventus je imao dobru kontru, no gostujući čuvar mreže osujetio je pokušaj Ronalda. 

Imali su gosti i još dvije dobre situacije da ugroze Buffona, ali su se u oba navrata spetljali i prekombinovali. U posljednjim trenucima gosti su imali dvije velike prilike. Prvo su gosti pogodili prečku, a zatim je golmanska legenda pokazala da je kao vino i sjajnom odbranom donio pobjedu svom timu.

Ranije danas Lazio je na Olimpicu uspio nadoknaditi tri gola zaostataka protiv Atalante, dok je Napoli s 2:0 savladao Veronu.

Golove s utakmice Juventus - Bologna pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.