Trener u stručnom štabu bh. futsal selekcije Mirko Čampara ističe da je meč bio očekivano težak.

VEZANI TEKST - Rezultat za respekt: Futsal reprezentacija BiH osma u Evropi!

- Iza nas je utakmica sa Sjevernom Makedonijom za koju smo se bili dobro pripremili i znali smo da će biti teška. Bez obzira na to što smo ranije osigurali nastup na Euru igrali smo veoma ozbiljno i uspjeli smo da pobijedimo i da potvrdimo da imamo kvalitet - rekao je Čampara na zvaničnu internet stranicu FSBiH, te dodao:

- Ovu generaciju krasi što imaju dugogodišnji staž u futsalu i reprezentaciji iako su mladi. Dugo su zajedno, dobro se poznaju i imaju pozitivnu energiju. Zaslužili su da odu na jedno veliko takmičenje i svi smo presretni što se to konačno i desilo.

O narednom susretu sa selekcijom Srbije ovaj mladi stručnjak kaže:

- Trenutno smo osmi na UEFA rang listi i prestigli smo Srbiju koja je prethodnih godina odlično kotirala. Međutim, u ovim kvalifikacijama su imali nešto lošije rezultate. Imaju odličnu ekipu i dolaze u Zenicu pod imperativom da naprave rezultat koji će i odvesti na Evropsko prvenstvo. Nama je olakšavajuća okolnost što igramo bez pritiska i nadam se da ćemo nastaviti naš niz i završiti kvalifikacije sa maksimalnim brojem bodova.

Do meča sa Srbijom bh. tim će odraditi još dva treninga.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Srbija na programu je 14. aprila u 18 sati u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.