Kazao je da nije jasno zbog čega članovi Nezavisnog odbora nisu ocijenili rad policijskog komesara Nusreta Selimovića. Članovi Nezavisnog odbora Miroslav Kružik i Sanela Brković su ih, kaže on, obavijestili da se nisu mogli usaglasiti oko ocjenjivanja komesara.

- Kao četvero je bilo za to da se komesarov rad ocijeni pozitivno, a troje nije. Tek kasnije smo saznali da su prvo odbili razmatrati ocjenu, pa onda da nisu došli na sjednicu, pa da su napuštali sjednice. Na koncu, šta se oni imaju usaglašavati? Nisu politička partija. Imaju dokaze, analize stanja kriminaliteta, statistički obrađene podatke na osnovu kojih se ocjenjuje rad policijskog komesara. Nema tu umjetničkog dojma da li je komesar lijep ili visok, tu su činjenice. Očito da su posrijedi politički pritisci i utjecaji, i na kraju sam shvatio da se radi o istim ljudima koji su na isti način smijenili i prošlog komesara Mevludina Halilovića - navodi Čampara.

Smatra da se Nezavisni odbor povija onako kako dolazi nova vlast, nebitno o kome se radi.

- Je l' to znači da ćemo svako pola godine mijenjati komesara? Sad se Nusret Selimović nekome ne sviđa, nema ga pod kontrolom i idemo ga smijeniti. Ili nisu imali pod kontrolom Mevludina Halilovića pa smo ga smijenili. Članovi Nezavisnog odbora su zaboravili šta im je osnovna funkcija. Podsjećam, bio sam i protiv smjene Halilovića, a oni neka kažu zašto su ga smijenili i neka kažu zašto sada neće da ocijene Selimovića. Čovjek radi dobro svoj posao, ima dobre rezultate, pohvalio ga je i ministar Ismir Jusko što je jako bitno za funkcionisanje policije. Da li se to što je policija Kantona Sarajevo najbolja nekome sviđa ili ne, to je njihov problem. Stvarno mi je žao, ali film u kojem ja dižem ruku u Skupštini zato što je to neko odnekud naredio neće gledati - poručuje on.

Dodaje kako po načinu na koji pod političkim pritiscima i utjecajima radi Nezavisni odbor, ispada kako bi svako pola godine, odnosno sa svakom smjenom vlasti trebalo mijenjati i policijskog komesara.

- Nikome ne može donijeti dobro ako postoji politička kontrola nad policijom, ovakvo ponašanje nema nigdje u svijetu – zaključuje Čampara.

Na upit, da li je ugrožena sadašnja skupštinska većina, s obzirom na ponašanja i istupe tokom sjednica, te neke unutarstranačke varnice koje su povremeno "vidljive i golim okom", Čampara kaže da većina ima 18 ruku, te da "svako od nas može imati svoje stavove".  

- Ukoliko neko misli da se može upravljati porukama na viber grupi kako da se glasa, onda stvarno nama ne trebaju izbori. Ako neko misli da može upravljati porukama sa mnom i mojim mozgom, dobro se prevario, krenuvši od mog predsjednika Kluba. Možda to može negdje u Ilijašu, ali meni ne može – ističe Čampara poručujući "imam svoju pamet, svoju stručnost, svoju diplomu, svoj stavove i radim na osnovu argumenata, činjenica, zakona, Ustava".

Potcrtava također da "film u kojem je on klimoglavac neće gledati, neki koji misle da u kafanama, na nekim druženjima uz janjetinu mogu odlučivati o sudbini građana Sarajeva, policijskog komesara i ostalom".

- Nisam jedini u Klubu zastupnika SDA koji ovako razmišlja, ima još ljudi, i mislim da neće tako moći kako su zamislili. Ne zanima me nikakvo politikanstvo, ne postoji većina koja će me natjerati da radim i glasam mimo svoje volje. Razmišljam od sjednice do sjednice da svoje stavove iznosim principijelno, konzistentno, a sve ostalo me ne interesuje – zaključuje naš sagovornik.