open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Antaliji
Čelik čeka na povratak Blaževića, Carlosa i Bradjia
Nogometaši Čelika koji su jučer u Antaliji odigrali prvu kontrolnu utakmicu te izgubili s 1:2 od kazahstanskog Taraza, sutra će protiv kosovske ekipe Gjilani odigrati i drugu utakmicu u sklopu priprema u Turskoj, potvrdio je Feni sportski direktor tog kluba Edin Prljača.
24.01.2020. u 15:36
get url
text

Dodao je kako će 29. januara igrati protiv makedonskog Skupija, 1. februara protiv ruskog Fakela iz Voronježa, a zadnju će utakmicu igrati 9. februara protiv ekipe Atyarau iz Kazahstana.

- Ostalo je još da nađemo rivala za 5. februar - kaže Prljača, koji podsjeća kako je prvobitno bilo planirano da odigraju pet, a odigrat će šest utakmica te se 10. februara vraćaju kući.

Što se tiče nastupa ekipe u prvom meču, protiv kazahstanskog Taraza, u kojoj je gol za Čelik postigao Ermin Huseinbašić, Prljača ističe kako je trener Umit Ozat zadovoljan nastupom.

- S obzirom na to da je prva utakmica, da je dosta mladih igrača i da smo prvi put igrali u ovom sastavu, bilo je dobro. Zadovoljan je i tempom - kaže Prljača.

On izražava žaljenje što je stoper Domagoj Franjić, koji je odradio dio priprema u Ljubuškom te koji je narednih šest mjeseci trebao biti na posudbi iz češkog prvoligaša Slovačko, odustao od angažmana pa će pokušati što prije naći novo rješenje za tu poziciju.

- Još nam se nije priključio ni Ante Blažević, kao i Paragvajac Filipito Carlos i Armel Bradji iz Obale Slonovače. Svu trojicu još čekamo - kaže Prljača, koji podsjeća da su to igrači koji su i jesenas bili članovi kluba te s kojima imaju ugovore.

Čelik će, najavljuje Prljača, pokušati angažirati lijevog i desnog beka, stopera i jednog napadača.

S ekipom treniraju i stoper Moussa Keita, veznjak Jack Davidson, napadač Djibril Kamara i bek Yahya Mohammed, koji su na probi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.