open-navfaktor-logo
search
Predsjednik potvrdio
Čelik otkazao i utakmicu protiv Posušja, slijedi izbacivanje u niži rang
Omladinski košarkaški klub Čelik večeras neće odigrati ni utakmicu 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, u kojem su u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" trebali ugostiti Posušje.
15.01.2022. u 17:56
get url
text

Ovu informaciju Feni je potvrdio predsjednik zeničkog tima Goran Bulajić.

Zbog neodigravanja utakmice prošlog kola, koja je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Slobode, Čelik je kažnjen i novčano s 1.500 KM. Na isti će način biti sankcionisan zenički klub i za neodigranu utakmicu protiv Posušja, ali, nakon objave u Službenom biltenu KSBiH, definitivno će biti i izbačeni te se u nastavku sezone neće više takmičiti u Prvenstvu BiH.

- Svima je poznato da smo ostali sa samo četiri igrača pa nema smisla organizovati ovu utakmicu te stvarati dodatne troškove i nama i gostima iz Posušja. O tome smo, kao i pred utakmicu prošlog kola, kada nismo putovali u goste Slobodi iz Tuzle, obavijestili komesara Takmičenja Božu Bošnjaka - kaže Bulajić.

Propozicije su, dodaje, jasne, te su svjesni kakve će posljedice izazvati neodigravanje i druge utakmice, ali, podvlači Bulajić, ne mogu ništa uraditi u ovom trenutku. Prijelazni rok će uslijediti tek u pauzi, odnosno nakon ovog kola, ali to je već kasno za Čelik.

- Jasno je da ćemo biti izbačeni u niži rang, odnosno A1 ligu. Nama, sada, predstoji rad na konsolidaciji kluba te izboru novog rukovodstva. Najrealnije je da ćemo početkom aprila održati Skupštinu kluba te izabrati novu Upravu - najavljuje Bulajić.

Ispadanje u niži rang, uvjerava nas Bulajić, nikako ne znači i gašenje kluba, koji će nastaviti raditi i takmičiti se sa svim mlađim selekcijama te naredne sezone ponovo igrati u A1 ligi Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.