Na novinarsko pitanje gdje je i šta radi fudbaler Filip Arežina, koji se u zimskoj pauzi priključio ekipi, pomoćni trener Adis Nurković je kazao da su u dogovoru sa medicinskim osobljem odlučili da neće igrati zadnja dva meča, ali da se već desetak dana nikome nije javio.

Zbog takvog odnosa upitan je njegov nastup i u utakmicama baraža, koje će Čelik 7. juna u gostima te 11. juna u Zenici, igrati protiv prvaka Druge lige FBiH - grupa Jug, Klisa iz Buturović Polja kod Konjica.  

- Kada dođe, snosit će odgovornost. Ovaj je klub iznad sviju nas i niko nema pravo da se tako odnosi prema njemu, kao što se u zadnje vrijeme ponio Filip. Ne znam šta će se desiti, ali moj je stav da zbog takvog odnosa, on i ne zaslužuje da igra najbitnije utakmice za našu ekipu. On i kada se vrati, morat će da podnese izvještaj trenerima i upravi kluba, ali mislim da mi ove utakmice baraža možemo iznijeti i bez Arežine - kazao je Nurković.

Arežina je u Čelik stigao u februaru ove godine. Prethodnoj sezoni je nastupao za FK Leotar iz Trebinja, a prije toga za Tuzla City, Lokomotivu Zagreb, Željezničar, Zrinjski, Mladost DK, GSK Tychy, Rudar Prijedor, Rudeš, Olimpik i Slogu.

Ovaj veznjak je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za A selekciju naše domovine upisao je jedan nastup.

Nedjeljna utakmica protiv Unisa bit će i humanitarnog karaktera, jer su se iz zeničkog kluba odlučili uključiti u akciju prikupljanje pomoći za poplavama unesrećeni narod iz Krajine, koju zajedno organiziraju s Udruženjem Pomozi.ba Čelik će, tako, od svake kupljene ulaznice za tu utakmicu izdvojiti po jednu KM za podršku oporavku od poplava naroda Krajine.